Sunday, November 14, 2010

Hidup


Waaa~rindu blog.aha.rase cam da bertahun lamenye tak hupdate.errr,tu macam personifikasi sangat la pulak an.nothing much been going on in my life lately,biase la,hidup yang dull and lame nak mampus aku macam ni memang takde bende sangat dowh.
Except,muet da habis.tamat cerita pasal muet.
 *stylist kat sini mmg cantik2.yg potong rambut tu pon cantik gak*
Next,I got myself a new haircut and its rockin.Memang ni rambut terpendek yang aku ade dalam mase  3 tahun.still adjusting to the fact yang aku da tak bole ekat rambut macam ninja,and pakai shawl lepastu buat sanggul tinggi2.tu usaha mengurang dosa kan?dapat hidayah tetibe.terus buat muke suci bersinar2.hoyeah!!haala,kompem-kompem je kurang dosa,padahal ade lagi berbakul2 yang menanti kan?aku tgh berusaha ni,jgn jatuhkan semangat aku.Takpe,aku potong pendek biar mira tapayah komplain da.Mulut die selalu berbunyi macam ibu.kadang2 rase macam mira tu mak aku pulak.duuhh.Eh,jap.ape kes aku masuk cerita mira ngan mak aku pulak ni??!o.0
Balik kembali pada cerita aku.tadi ibu and I went for a little bit of shopping and I found a fabulous jumpsuit.I’ve been craving for it like ages and yet it just not my mom cup of tea.So,i had to halt my intention on buying that jumpsuit and instead I grabbed a dress which fabulously beatiful.I bought a belt to go with the dress.HEAVEN WEHH!!and pasal jumpsuit tu,harapan la dowh aku nak hentikan je niat dari membeli.Takpe,aku beli la senyap2.Memang da plan nak go shopping dengan mira and nana.So,jumpsuit Is definitely on the list.Yiiiehaa!!
 *i loike nyah*
Da syiok2 shopping sume tu,Bole la pulak aku balik-balik je dari shopping ibu baru teringat yang kunci rumah tak dibawe.okay,chill.Bibik ade kan?Ibu cakap.Then loceng tekan sepuluh kali pintu tak jugak dibukak,naseb baek ibu ade bawak remote control untuk gate,lepas la jugak sampai depan rumah an.Pintu masih tertutup rapat.Demm.aku da start mencarut dalam hati.Aku ketuk pintu macam nak reban da,tak jugak dibukak.Ni yang rase cam nak marah an?Tibe-tibe keajaiban terjadi.jeng jeng jeng.BIBIK BUKAK PINTU WEH!!!hahaha.Nikmat dapat masuk rumah.Rumahku Syurgaku*tears*.sobs sobs.aku memang drama doh.hakhak.
Masuk-masuk je,yang ayat aku paham keluar dari mulut bibik tu “enggak di dengar ya buk”.Kesiannye kat die,padahal mak aku tak marah pon.Alolo bibik*sambil buat muke comel*
Notakaki:Seisi rumah da fasih bahase indon.kadang2 aku konpius,aku duduk kat indon ke sebenarnye?==’

TERIMA KASIH DAUN KELADI,DAH BACE KOMEN LAH ENTRY

2 comments:

rainbowskittle said...

bibik gabra !

msmoonlightdim said...

tau takpe.ade la nak dekat 15 minit die ulang ayat tu je.haha