Tuesday, December 21, 2010

Darah Pelakon pekat mengalir.

Aku rase aku memang bole ganti lisa surihani.Takpon syarifah amani.Ermmm,maya karin pon okay gak an?......

stop angan angan kat atas tu.kembali kepada minda normal. Hari ni macam semangat nak post smpai due entry sekaligus.semangat tu macam kau baru lepas minum kacip fatimah 10 botol lepas tu menang hadiah beribu ribu.ah,macam tu la semangat die.Okay,terase macam over sangat pulak.

oh ye...lupe pulak tujuan sebenar aku berblog hari ni.Aku nak habaq mai kat hangpa pasai satu keluarga yang cukup bahagia.Nama keluarga tu,keluarga bahagia.cukup splastik tak lawak aku?cukup kan?haha.disebabkan kelas psychology assignkan untuk kitorang buat role play as a group work,terpakse la group aku patuh bagai lembu dicucuk hidung memerah idea dari otak yang da sedia kontang ni tentang filem kejadah ape yang kitorang nak buat.Aku gune 'filem' kauu.Tetibe terase artis.haha.Disebabkan role play ni la tertubuhnye keluarga terlebih bahagie seperti kami.
 kau penah tengok orang pakai baju kelawar mase hari masih cerah dekat kolej lelaki yang da terbiar?mira pecah rekod dowh.haha.

Weh,budak law kene berlakon.kau faham tak law?yang takde kaitan langsung dgn acting.unless la kalau aku ni memang sepupu sepapat fahrin ahmad takpun lisa surihani yang berbakat dalam lakonan.Kelas psycho ni memang saje nak psyhco kami an?Tambah lagi macam beban kat bahu bile berlakon pakai bahase inggeris.kau penah dengar drama kat tv yang dekat kampung kampung tu speaking londonn.penah??takkan.tade nye tetibe keluar scene die tunggu laki balik dari laut tak pulang pulang and nangis nangis sambil laung ayat "brooo,when will u come back brooo?!"sumpah tade.ah,mau mencanak la otak kami pikir skrip untuk menkampungkan english tu.last last,keluar english yang biase kau gune time kelas.harammmm =='.owh sungguhpun terseksa pasal drama ni, kami still bersemangat berlakon sepenuh jiwa.tambah tambah ayoi ngan mira yang terlebih menjiwai watak.Mungkin cite cite dorang dulu nak ambik mascomm.Tu yang mira bersemangat sampai sanggup pakai baju kelawar yang paling cun die ade.up sikit la,bukan kelawar,KAFTAN.HA-HA


Pikir pikir balik,tetibe memang terase tade bakat berlakon.aku harap sangat yang drama ni jadi macam mane yang kitorang rancangkn.aku tade aura doktor rozmey yang boleh tarik 4 juta orang pecah panggung semata mata sebab due alam.kalu pakai aura aku mau yang datangnye pemusnah alam.Aku nak audiences duduk terpaku dekat screen tengok kitorang punye acting and aku nak sangat yang lecturer paham ape yang kitorang cube sampaikan.finger crossed.

PS:sampai sekarang aku tak jumpe kaitan tajuk diberi dengan entry ni =='

TERIMA KASIH DAUN KELADI,DAH BACE KOMEN LAH ENTRY

1 comment:

syue said...

budak law kena berlakon? hihihi. mesti bolehh! tak cuba, tak tau lagi kn. tengokk, banyak study law jadik pelakon. lisa surihani, fahrin, dira, nur fathia, cheryl samad blablabla :) u can do it! =)